Σαν σήμερα το 1967 ο Scott McKenzie ανεβαίνει στην κορυφή του βρετανικού τσαρτ με το “San Francisco”, ο ύμνος των “Παιδιών των Λουλουδιών”

at 9 Οκτωβρίου, 2021
379

Του Ιωσήφ Αβράμογλου

Το τραγούδι “San Francisco (Be Sure to Wear Flowers in Your Hair)”, όπως ήταν ολόκληρος ο τίτλος του, με την προτροπή του απετέλεσε τον ύμνο των “Παιδιών των Λουλουδιών”, δηλαδή των χίπυς και γενικά του “Flower Power”, που ήταν ένα παθητικό κίνημα ακτιβισμού.

Το κομμάτι το έγραψε ο John Phillips των Mamas & the Papas, ο οποίος έπαιξε και κιθάρα στην ηχογράφηση του Scott McKenzie. Ο Lou Adler, που ήταν και ιδρυτής του Roxy στο δυτικό Hollywood, χρησιμοποίησε ευρέως το κομμάτι για να διαφημίσει το ιστορικό Monterey Pop Festival, που έγινε αργότερα την ίδια χρονιά, όπου βέβαια ο McKenzie το τραγούδησε live.

Σαν σήμερα το 1967, το τραγούδι ανέβηκε στην κορυφή του βρετανικού τσαρτ, αλλά στο αντίστοιχο αμερικάνικο πήγε μέχρι την 4η θέση. Στην Γερμανία έμεινε έξι βδομάδες στο Νο.1.

Πηγή

Σχετικά

Το OMEGA του Zayn Malik είναι από άλλο πλανήτη

Το OMEGA του Zayn Malik είναι από άλλο πλανήτη

31 Ιανουαρίου, 2021
Πολλοί άνθρωποι όταν γίνονται γονείς αφήνουν τους εαυτούς τους. Ιδιαίτερα οι προηγούμενες γενιές. Στις μέρες όμως, νέοι μπαμπάδες, είναι πέρα…
Back to top