Πέμη Ζούνη: Τι δήλωσε για τις καταγγελίες στο θέατρο

at 4:40 μμ
557
Πέμη Ζούνη
Πέμη Ζούνη: Για τις καταγγελίες στο χώρο του θεάτρου που ήρθαν στο προσκήνιο τους τελευταίους μήνες, μίλησε η ηθοποιός Πέμη Ζούνη

H Πέμη Ζούνη ήταν καλεσμένη στην εκπομπή «Το πρωινό» και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στις καταγγελίες στο χώρο του θεάτρου, που ήρθαν στο προσκήνιο τους τελευταίους μήνες. Η αρχή του «ελληνικού metoo» θυμίζουμε είχε γίνει με την καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου.

Πέμη Ζούνη: «Πάντα υπάρχουν υπόγεια οι κίνδυνοι – Νόμιζαν ότι αν δεν «κάτσεις» στον άλλον δεν θα κάνεις καριέρα»

Η ηθοποιός είπε στην Φαίη Σκορδά: «Πάντα υπάρχουν υπόγεια οι κίνδυνοι. Τα συζητάω με τα νέα παιδιά στην τάξη, πάντα το έκανα. Έχω την έγνοια να τους ενημερώσω και προέκυπτε η συζήτηση και από τις δικές τους ερωτήσεις. Νόμιζαν ότι αν δεν «κάτσεις» στον άλλον δεν θα κάνεις καριέρα. Υπήρχε αυτή η βεβαιότητα.»

Πέμη Ζούνη

«Ακριβώς γιατί υπάρχει αυτός ο κίνδυνος σε όλους τους χώρους, πρέπει να έχεις ισχυρή διαπραγμάτευση στα χέρια σου. Κάτι μοναδικό, το ταλέντο σου, την προσωπικότητά σου, μην είσαι ξυπόλητος στα αγκάθια. Αυτό σημαίνει βάλε κάτω το κεφάλι και γίνει όσο καλύτερος μπορείς. Αν αυτό δεν το έχεις, τότε κλείσει την πόρτα και γύρνα σπίτι σου».

Πέμη Ζούνη: Μίλησε για το ελληνικό metoo «Όλο το κίνημα έκανε κάτι καλό»

Και συνέχισε: «Όλο το κίνημα έκανε κάτι καλό. Ότι θα έχουν δεύτερη σκέψη οι υποψήφιοι θύτες. Μπαίνει ο φόβος. Από την άλλη δεν πρέπει να παραμείνει στην κατανάλωση των γεγονότων, πρέπει να μπει στη συνείδησή μας. Να γίνει μάχη προς την εξυγίανση.

Αυτό κινδυνεύει να ξεχαστεί. Πρέπει να μπουν κανόνες που είναι πολύ δύσκολο. Θέλει μια προσεκτική συζήτηση για τους κανόνες της αξιοπρέπειας και των δικαιωμάτων. Η δουλειά μας είναι μια δουλειά βίαιη ψυχικά».

Πέμη Ζούνη

Και υπογράμμισε η ηθοποιός: «Δεν το έζησα ποτέ, όποτε με ενοχλούσε κάτι απλά το έκοψα. Ήμουν λίγο αγοροκόριτσο σε αυτά, ήμουν αντιδραστική. Συμβαίνουν αυτά τα πράγματα, αλλά όταν δεις μια τάση την κόβεις αμέσως, αυτό έκανα εγώ. Δεν στριμώχτηκα στη γωνία ποτέ. Θέλω να μην ξεχαστεί αυτό που έχει συμβεί».

Πηγή

Σχετικά

Back to top