5 συνήθειες που συνήθως έχουν οι επιτυχημένοι άνθρωποι

at 4:21 μμ
404
5 συνήθειες που συνήθως έχουν οι επιτυχημένοι άνθρωποι


Συνήθειες που μπορούν να σε βοηθήσουν να “αγγίξεις” την επιτυχία.

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ τι είναι αυτό που κάνει κάποιους ανθρώπους να είναι πιο επιτυχημένοι από κάποιους άλλους στον τομέα τους; Μήπως είναι η τύχη ή μήπως είναι κάτι άλλο; Η αλήθεια είναι πως η τύχη μπορεί μερικές φορές να ευνοήσει κάνοντας τις συνθήκες ιδανικές, αλλά οι επιτυχημένοι άνθρωποι κάνουν απλώς κάποια πράγματα λίγο διαφορετικά. Με αυτό τον τρόπο προσεγγίζουν καθημερινές καταστάσεις διαφορετικά και φυσικά η ανταμοιβή τους είναι αυτό που συνοπτικά ονομάζουμε επιτυχία, όπως και αν ορίζεται αυτή.

Έτσι, ακολουθούν ορισμένες συνήθειες που συνηθίζουν  να υιοθετούν οι άνθρωποι πετυχαίνουν τους στόχους τους και θεωρούνται επιτυχημένοι. Αν τις υιοθετήσεις, λοιπόν, ίσως φτάσεις και εσύ πιο κοντά στους στόχους και την επιτυχία.

1. Πες τη μαγική λέξη

Θυμάσαι την ταινία του Jim Carrey Ναι σε όλα, όπου ο πρωταγωνιστής “τρελάθηκε” και έλεγε σε όλους ναι; Ε λοιπόν αν θέλεις να φτάσεις στην επιτυχία πρέπει να κάνεις το αντίθετο. Είναι σημαντικό να θέσεις προτεραιότητες και να δεις ποια project έχουν μεγαλύτερη αξία και ποια όχι. Θα συνειδητοποιήσεις ότι τα τελευταία σου “τρώνε” χρόνο χωρίς να σού προσφέρουν πολλά πράγματα όπως συμβαίνει με τα πιο χρήσιμα project. Για αυτό το λόγο είναι σημαντικό να δώσεις περισσότερη σημασία στα πιο σημαντικά project και να πεις μερικά “όχι” εκεί που κρίνεις ότι δεν έχεις πολλά να κερδίσεις.

2. Γραπτοί στόχοι

Όσο και αν πιστεύεις ότι είναι δυνατόν να θυμάσαι όλα όσα θέλεις να κάνεις σε μία ημέρα, αυτό είναι δυνατόν. Για την ακρίβεια υπάρχουν σημαντικές πιθανότητες να ξεχάσεις ακόμη και τα πιο σημαντικά πράγματα που θέλεις να κάνεις σε μία ημέρα, καθώς μπορεί να “χαθείς” στη δίνη της καθημερινότητας. Για αυτό το λόγο είναι σημαντικό να γράφεις από το προηγούμενο βράδυ όσα θέλεις να κάνεις την επόμενη ημέρα, ώστε να έχεις έτοιμη τη λίστα και να οργανώσεις την ημέρα σου καταλλήλως.

3. Αποδέξου την κριτική

Στη σύγχρονη αγορά εργασίας όποιο και αν είναι το επάγγελμά σου ή η θέση που κατέχεις είναι απαραίτητο να ακούς την κριτική των άλλων προσώπων. Συγκεκριμένα, είναι σημαντικό να ακούς και να αφουγκράζεσαι από τα πιο καλά ως και τα πιο κακά σχόλια, να τα αξιολογείς και αν θεωρείς ότι υπάρχει κάτι που όντως χρειάζεται να βελτιώσεις, να το βελτιώνεις. Με αυτό τον τρόπο θα βελτιώνεσαι διαρκώς, ενώ θα διαπιστώσεις ότι οι σχέσεις με τους/τις συναδέλφους σου θα είναι καλύτερες, καθώς θα νιώθουν ότι η γνώμη τους μετράει.

4. Πάρε ρίσκα

Είναι σχεδόν αδύνατον να αγγίξεις την επιτυχία αν μονίμως βρίσκεσαι στη λεγόμενη ζώνη ασφαλείας σου. Για αυτό το λόγο είναι σημαντικό μερικές φορές να “ζυγίζεις” τις καταστάσεις και να παίρνεις ορισμένα ρίσκα όσον αφορά την καριέρα και την προσωπική σου ζωή. Αν το ρίσκο αποδώσει, τότε θα έχεις κερδίσει αυτό που ήθελες, ενώ αν το ρίσκο αποδειχθεί λάθος, θα μάθεις από αυτό και θα συνεχίσεις την πορεία σου. Άλλωστε, όπως λέει και το ρητό αν δεν αποτύχεις ποτέ, δεν θα επιτύχεις ποτέ.

5. Βάλε το διάβασμα στη ζωή σου

Το μυαλό του ανθρώπου είναι σα σφουγγάρι πληροφοριών: Αν το γεμίσεις με “σκουπίδια0, τότε θα παράγει “σκουπίδια”. Αν το αφήσεις άδειο, τότε δε θα παράξει τίποτα. Αν όμως το “ταΐσεις” με χρήσιμες γνώσεις, τότε αυτό ακριβώς θα δημιουργήσει.

Αυτό το γνωρίζουν καλά οι επιτυχημένοι άνθρωποι και για αυτό το λόγο επιλέγουν να διαβάζουν πολλά βιβλία, προκειμένου να διευρύνουν τους ορίζοντές του. Έτσι, αν θέλεις και εσύ να μάθεις περισσότερα πράγματα και να αναπτύξεις περαιτέρω την ικανότητα κριτικής σκέψης, τότε βάλε το διάβασμα στη ζωή σου.

Πηγή

Σχετικά

Πρόσφυγες με διαβατήριο το πρόσωπό τους

18 Νοεμβρίου, 2020
Οι πρόσφυγες βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των εκθέσεων που παρουσιάζονται αυτό το διάστημα στο Αυτοκρατορικό Πολεμικό Μουσείο στο Λονδίνο.…

Τα πιο καμένα της Δευτέρας

26 Σεπτεμβρίου, 2022
Γελάστε παιδιά! Τσάμπα είναι! Δευτέρα σήμερα και είναι η πρώτη ημέρα μιας νέας εβδομάδας. Βέβαια, οι Δευτέρες είναι κάπως ζόρικες,…
Back to top