Ο κύβος ερρίφθη! Ποινική δίωξη για βιασμό και δύο απόπειρες για τον Φιλιππίδη

at 1:13 μμ
497
Ο κύβος ερρίφθη! Ποινική δίωξη για βιασμό και δύο απόπειρες για τον Φιλιππίδη

Σε βαθμό κακουργήματος οι κατηγορίες – Σε ανακριτή η δικογραφία – Θα καλέσει σε απολογία τον ηθοποιό – Το πλαίσιο ποινής στην Ελλάδα για τον βιασμό και τις δύο απόπειρες που φέρεται να έχει διαπράξει

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News Cyprus 

Κατηγορούμενος σε βαθμό κακουργήματος είναι πλέον ο δημοφιλής ηθοποιός Πέτρος Φιλιππίδης για αδικήματα που αφορούν σε δύο απόπειρες βιασμού, αλλά και έναν βιασμό.

Σε βάρος του ηθοποιού ο εισαγγελέας Κων. Σπυρόπουλος, άσκησε ποινική δίωξη για τα συγκεκριμένα αδικήματα. Μετά την άσκηση της δίωξης η δικογραφία διαβιβάζεται σε ανακριτή, ο οποίος, αφού την μελετήσει, θα καλέσει τον κατηγορούμενο καλλιτέχνη σε απολογία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η δίωξη ασκήθηκε στον Π. Φιλιππίδη έπειτα από τα όσα του έχουν αποδώσει τρεις γυναίκες αρχικά καταθέτοντας ενώπιον του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών και εν συνεχεία ενώπιον της εισαγγελέα.

Συγκεκριμένα, η μια από τις καταγγέλλουσες με την κατάθεση που έχει δώσει στον εισαγγελέα περιέγραψε πράξεις που στοιχειοθετούν το αδίκημα του βιασμού, το οποίο φέρεται να τελέστηκε μέσα σε θεατρικό χώρο. Όπως φέρεται να έχει καταθέσει η καταγγέλλουσα, ο ηθοποιός προέβη σε σεξουαλικές πράξεις παρά τη θέλησή της.

Σε ό,τι αφορά, στις απόπειρες βιασμού, η μια εκ των δυο γυναικών φέρεται να κατέθεσε πως ο δημοφιλής κωμικός τής επιτέθηκε, άπλωσε τα χέρια του στο σώμα της και άρχισε να τη φιλάει και να ασελγεί πάνω της. Και ενώ η καταγγέλλουσα τον ικέτευε να σταματήσει, εκείνος συνέχιζε, κρατώντας την εγκλωβισμένη στον καναπέ λόγω της σωματικής του υπεροχής. Κατάφερε να της κατεβάσει το παντελόνι και να της επιτεθεί. Στη συνέχεια και σε κατάσταση απόγνωσης η γυναίκα του ζητούσε να σταματήσει, αλλά εκείνος, σύμφωνα με την καταγγελία της, συνέχισε να ασελγεί πάνω της.

Η παθούσα φέρεται να έχει καταθέσει πως κατάφερε να απωθήσει τον ηθοποιό, χτυπώντας τον με το πόδι της. Φωνάζοντάς του, του ζητούσε να την αφήσει να φύγει, και όταν άρχισε να τρέχει προς την πόρτα, εκείνος της είπε ότι η πόρτα ήταν κλειδωμένη! Εντέλει, όπως αναφέρει η καταγγέλλουσα, ο ηθοποιός τής άνοιξε την πόρτα, αφού πρώτα την απείλησε πως θα την καταστρέψει.

Στη περίπτωση της δεύτερης καταγγελλόμενης υπόθεσης απόπειρας βιασμού, η παθούσα φέρεται να έχει καταθέσει πως τον Αύγουστο του 2014, ο ηθοποιός την οδήγησε με το αμάξι σε αδιέξοδο δρομάκι στο Παλαιό Ψυχικό. Εκεί, όπως έχει αναφέρει, ο συνάδελφός της αποπειράθηκε να τη βιάσει, αφού κλείδωσε τις πόρτες του οχήματός του.

Από την πλευρά του ο ηθοποιός με υπόμνημα που είχε καταθέσει στο εισαγγελέα (είχε κληθεί σε ανωμοτί κατάθεση) φέρεται να αρνείται τις πράξεις που του αποδίδονται, από τις τρεις γυναίκες περί σεξουαλικής κακοποίησής τους.

3900571403221001 ΠΕΤΡΟΣ ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ 2

Αυτό είναι το πλαίσιο ποινής στην Ελλάδα για τον βιασμό και τις δύο απόπειρες που φέρεται να έχει διαπράξει:

O δικηγόρος Ιωάννη Βλάχο, ο οποίος έχει αναλάβει πολλές υποθέσεις που αφορούν σεξουαλικές παρενοχλήσεις και ανέφερε πως η μέγιστη ποινή, σύμφωνα με τον Ποινικό Κώδικα, που μπορεί να επιβληθεί για το κακούργημα του βιασμού είναι τα 15 έτη.

«Το πλαίσιο ποινής για έναν βιασμό είναι τα 15 έτη, ενώ για την απόπειρα βιασμού είναι μειούμενη με βάση το άρθρο 84 στο μισό. Είναι μέχρι 15 χρόνια για τον βιασμό ενώ για την απόπειρα η ποινή αυτή μειώνεται στο μισό της» ανέφερε χαρακτηριστικά ο γνωστός δικηγόρος.

«Κανένα σχόλιο» από τον δικηγόρο του, Θέμη Σοφό

​Η δημοσιογράφος του Alpha, Ρεγγίνα Σπυράτου, επικοινώνησε με τον δικηγόρο του Πέτρου Φιλιππίδη, Θέμη Σοφό, όμως εκείνος δεν θέλησε να μιλήσει, υποστηρίζοντας ότι δεν θα υπάρξει κανένα σχόλιο, μετά την άσκηση της ποινικής δίωξης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πηγή

Σχετικά

Back to top