Γιατί αποφασίστηκε να ανοίξει η εστίαση χωρίς μουσική

at 1:00 πμ
404
Γιατί αποφασίστηκε να ανοίξει η εστίαση χωρίς μουσική

Λίγες μέρες έμειναν για να ανοίξει η εστίαση και οι καφετέριες στις 3 Μαΐου με τη χρήση υπαίθριων χώρων και μόνο για καθιστούς πελάτες.

Απαγορεύεται ωστόσο, καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας και λειτουργίας τους, η μουσική. Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος εξηγεί γιατί.

«Η μουσική επιβάλλει μεγαλύτερη ένταση φωνής και προσπάθεια ή επιβάλλει στους ανθρώπους να πλησιάσουν πιο κοντά για να ακουστούν. Δεν έχει να κάνει με τον ήχο. Δεν θα καταβάλετε την εξτρά προσπάθεια που θα καταβάλετε όταν χρειάζεται να μιλήσετε σε ένα χώρο που έχει δυνατή μουσική, η οποία στέλνει τα σταγονίδιά σας και μαζί με αυτά τον ιό μακρύτερα από εκεί που τα στέλνει η φυσιολογική ομιλία. Αυτό είναι ο λόγος και κανένας άλλος» είπε στο OPEN.

«Το μέτρο προτείνεται. Αν θέλει η Πολιτεία το εφαρμόζει, αν θέλει όχι. Έτσι θα έναι ασφαλέστερη η δραστηριότητα που ανοίγει. Το πρόβλημα δεν είναι πίσω μας, είμαστε σε μία εύθραυστη πορεία βελτίωσης και σταθεροποίησης. Δεν τα έχουμε αφήσει όλα πίσω μας» πρόσθεσε.

Τα καταστήματα εστίασης και τα καφέ θα κλείνουν το αργότερο στις 22:45 καθώς όλοι θα πρέπει να έχουμε επιστρέψει στα σπίτια μας το αργότερο στις 23:00, οπότε και ξεκινά η απαγόρευση κυκλοφορίας.

Πηγή

Σχετικά

Back to top