Καθηλώνει η νικήτρια του My Style Rocks, Αρετή Λις – «Κοίτα, βρομάει, έρχεται το τζατζίκι»

at 9:17 μμ
413
Αρετή Λις

“Είμαι Ελληνίδα και φοιτούσα σε γερμανικό μουσικό γυμνάσιο, όπου εκεί ήταν μόνο Γερμανοί. Ήμουν σαν τη μύγα μέσ’ στο γάλα. Δεν μπορούσαν με τίποτα να δεχτούν μια “ξένη” στο σχολείο τους, που ήταν και αριστούχος” εξομολογείται η Αρετή Λις.

Η νικήτρια του φετινού «My Style Rocks» Αρετή Λις μίλησε για πρώτη φορά στην ΟΝ time και τη δημοσιογράφο Σάσα Σταμάτη για το ρατσισμό που δέχτηκε στη Γερμανία. Σπούδασε Γερμανική Φιλολογία, ενώ παράλληλα τελείωσε και τη σχολή AMD, διάσημη σχολή μόδας. Πριν πιάσει δουλειά εργαζόταν στην οικογενειακή επιχείρηση που είχε να κάνει με την εστίαση.

«Είμαι Ελληνίδα και φοιτούσα σε γερμανικό μουσικό γυμνάσιο, όπου εκεί ήταν μόνο Γερμανοί. Ήμουν σαν τη μύγα μέσ’ στο γάλα. Δεν μπορούσαν με τίποτα να δεχτούν μια “ξένη” στο σχολείο τους, που ήταν και αριστούχος. Λέγοντάς μου “κοίτα, βρομάει, έρχεται το τζατζίκι”, μου κάνανε ναζιστικά σήματα πάνω στο θρανίο. Στο εστιατόριο που δούλευα των γονιών μου θυμάμαι ότι είπα σε μια πελάτισσα στα γερμανικά “Καλά Χριστούγεννα” και μάλιστα της είπα “Δεν έχουμε χρόνο να γιορτάσουμε ως οικογένεια τα Χριστούγεννα λόγω δουλειάς” και γυρίζει υποτιμητικά και μου απαντά “εσείς έχετε Χριστούγεννα; Εσείς είστε μωαμεθανοί”. Δεν απάντησα τίποτα.

Επίσης θυμάμαι ότι μου άρεσε ένα αγόρι πάρα πολύ και με απέκλεισε για το λόγο ότι είμαι Ελληνίδα και δεν ήμουν Γερμανίδα. Δεχόμουν επιθέσεις στα τρένα ότι είμαι ξένη: “Έξω οι ξένοι”. Μου έχει επιτεθεί παππούς λέγοντάς μου στη στάση των τρένων “δεν έχεις καμία δουλειά στη χώρα, να πας έξω, να φύγεις. Φύγε εκτός Γερμανίας”. Επίσης έχει τύχει να “φάω” πόρτα σε VIP πάρτι στο οποίο συνοδευόμουν από έναν έγχρωμο φίλο μου, ήμασταν ωραία ντυμένοι, αλλά μας έδιωξαν».

Όσον αφορά τα επαγγελματικά της, αυτήν την περίοδο η Αρετή Λις ασχολείται με τη μεταπώληση second hand ρούχων και παράλληλα με το styling.
Πηγή

Σχετικά

Back to top