Τα Stan Smith της Adidas αποκτούν οικολογική συνείδηση

at 10:53 πμ
851
Τα Stan Smith της Adidas αποκτούν οικολογική συνείδηση

Με τίτλο “Stan Smith, Forever”, η νέα συλλογή τριών νέων αθλητικών παπουτσιών  χρησιμοποιεί τα χαρακτηριστικά που ξεκίνησαν στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας “End Plastic Waste” της Adidas, η οποία στοχεύει στη μετάβαση σε 100% ανακυκλωμένα προϊόντα στις προθήκες των καταστημάτων μέχρι το 2024. Δεν θα φέρει το τέλος του πλαστικού, αλλά είναι μια αρχή.

Η τελευταία πινελιά στο Adidas Stan Smith δεν αλλάζει την εμφάνιση του κλασικού μινιμαλιστικού αθλητικού παπουτσιού, αλλά η σιλουέτα του γίνεται σίγουρα πράσινη με τον πιο οικολογικό σχεδιασμό της μέχρι στιγμής.

Πώς γίνεται καλύτερος ένας θρύλος; Τα εμβληματικά Stan Smith σου δείχνουν πώς. Κρατάς το κλασικό στυλ που ξεχώρισε στα γήπεδα τένις, αλλά αλλάζεις την κατασκευή χρησιμοποιώντας ανακυκλωμένα υλικά. 

Η συλλογή Stan Smith, Forever κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στις αρχές του 2021. Αλλά για να συνεχίσει τη διαφημιστική εκστρατεία, η Adidas χτύπησε τον Κέρμιτ τον Βάτραχο, τους skaters Na-Kel Smith and Nora Vasconcellos, τον ψηφιακό αρχιτέκτονα και CEO of ethosDNA Ιντρίς Σάντου, την ηθοποιό Γιάρα Σαχίντι και τον ίδιο τον θρύλο του τένις Σταν Σμιθ για να πρωταγωνιστήσουν σε μια νέα περιβαλλοντική διαφήμιση.

Δεν έχει σημασία η ηλικία μας, ο Kermit ο βάτραχος της Disney έχει πάντα κάτι να μας διδάξει. Σήμερα μας εμπνέει με το χρώμα του, θυμίζοντάς μας πως ο πλανήτης μας πρέπει να παραμείνει πράσινος. Αυτά τα παπούτσια είναι κατασκευασμένα από ανακυκλωμένα υλικά, και αποτελούν μέρος της δέσμευσης της adidas να βάλει τέλος στα πλαστικά απορρίμματα. Διατηρούν το στυλ των κλασικών Stan Smith και προσθέτουν σχέδιο «Kermit» στο πλάι.

Η Adidas δεσμεύτηκε να εξαλείψει τον παρθένο πολυεστέρα και τα πλαστικά από όλα τα σχέδιά της μέχρι το 2024. Αυτό θα γίνει σε μεγάλο βαθμό με τη χρήση υφασμάτων Primegreen και Primeblue. Το Primegreen, το οποίο ξεκίνησε μετά το Primeblue φέτος, αποτελείται επίσης από 100% ανακυκλωμένο πολυεστέρα. Αυτό το προϊόν είναι κατασκευασμένο από Primegreen, μια σειρά από ανακυκλωμένα υλικά υψηλών επιδόσεων. Το 50% του επάνω μέρους προέρχεται από ανακυκλωμένο υλικό. Όχι από παρθένο πολυεστέρα.

Υιοθετώντας τη βιωσιμότητα πλήρως, τα ζευγάρια της συλλογής διατίθενται στο κλασικό μπλε κουτί των adidas Originals, το οποίο πλέον αποτελείται από ανακυκλωμένο χαρτί κατά από περισσότερο από 90%, , ως μέρος της δέσμευσης της adidas να βάλει τέλος στα πλαστικά απορρίμματα.

Πηγή

Σχετικά

Back to top