MasterClass: Τηγανιτό ρύζι με κίμτσι με «άρωμα» Κορέας

at 8:06 μμ
53
MasterClass: Τηγανιτό ρύζι με κίμτσι με «άρωμα» Κορέας

Μπορεί ο Πάνος Ιωαννίδης να μας ταξίδεψε στη γειτονική Ιταλία με το πιάτο που ετοίμασε στο πρώτο MasterClass, αλλά ο Σωτήρης Κοντιζάς μας ταξίδεψε στην Κορέα.

MasterClass: Αυθεντική ιταλική καρμπονάρα δια χειρός Πάνου Ιωαννίδη

Ο σεφ έφτιαξε «Τηγανιτό ρύζι με κίμτσι», αλλά δεν ξέχασε να προσθέσει και κάποιες ελληνικές πινελιές.

Γι’ αυτή την παρασκευή ο Σωτήρης Κοντιζάς ζήτησε να τον βοηθήσει η Μαρία.

Υλικά :

50 γραμμάρια σκόρδο

50 γραμμάρια τζίντζερ

50 γραμμάρια φρέσκο κρεμμύδι

1 κιλό λάχανο

40 γραμμάρια Μίσο

50 γραμμάρια Gochujang

11 γραμμάρια αλάτι

Σουσάμι άσπρο και μαύρο

1 ματσάκι κόλιανδρος

1 ματσάκι μαϊντανός

δυο κουταλιές της σούπας Μίριν

50 γραμμάρια Παλαιωμένο αρσενικό Νάξο

Χτεσινό ρύζι ατμού  (για πέντε μερίδες )

Εκτέλεση:

Κόβουμε το λάχανο σε χοντρά κομμάτια.  Βάζουμε σε μια μπασίνα το τζίντζερ, το σκόρδο πάστα και τις πάστες από το μίσο και ανακατεύουμε καλά.
 
Προσθέτουμε το χοντροκομμένο λάχανο στη μπασίνα και στη συνέχεια τα βάζουμε σε ένα βάζο.

Στη συνέχεια ζεσταίνουμε το ρύζι και τηγανίζουμε το ρύζι με τα δυο είδη σουσαμιού.

Στη συνέχεια τηγανίζουμε το λάχανο ξεχωριστά.

Σε μια μπασίνα προσθέτουμε μαϊντανό, το ρύζι, το αρσενικό Νάξου και το λάχανο και ανακατεύουμε καλά.

Σερβίρουμε και προσθέτουμε μίριν στο πιάτο.

Δείτε όλα τα επεισόδια του MasterChef 5
Διαβάστε όλα τα θέματα για το MasterChef 5

 

Πηγή

Σχετικά

Η ημίγuμνη ανάρτηση της Emily Ratajkowski

18 Σεπτεμβρίου, 2020
Έχει κάνει μόντελινγκ σε μάρκες σχεδιαστών, συμπεριλαμβανομένων των Dolce & Gabbana, Miu Miu, Versace και Marc Jacobs. Όμως, η Emily Ratajkowski…
Back to top