Ο Θοδωρής Μαυρογιώργης μεταμορφώνεται σε «Superman» και συγκινεί!

at 2:00 μμ
396
Ο Θοδωρής Μαυρογιώργης μεταμορφώνεται σε «Superman» και συγκινεί!

Είμαστε όλοι παιδιά. Παιδιά στα μάτια των γονιών παραμένουμε. Μια ζωή. Είμαστε όλοι παιδιά και γονείς και φίλοι, είμαστε άνθρωποι που ζούμε και με τους φόβους μας. Και κάποιους μαθαίνουμε να τους πολεμάμε και κάποιους τους νικάμε και άλλους όχι.

Σε αυτήν την ιστορία ο Superman μάλλον δεν νικάει στο τέλος. Σε αυτήν την ιστορία μάλλον δεν νικάει ούτε ο Ζορό στο τέλος. Σε αυτήν την ιστορία όλοι έχουν νικήσει μέχρι να φτάσουν ως εκεί, οπότε το τέλος δεν έχει και τόση σημασία πια.

Ο Superman είναι ένα τραγούδι που μιλάει για την απώλεια. Και τη μνήμη. Και την απώλεια της μνήμης. O Superman είναι ένα τραγούδι που θα μπει σε έναν δίσκο που ετοιμάζεται εδώ και έναν χρόνο. Είναι ένας δίσκος που στην ουσία είναι δύο δίσκοι που θα κυκλοφορήσουν ταυτόχρονα. Στον έναν ο Θοδωρής Μαυρογιώργης συνεργάζεται με τον Κύριο Κ στην παραγωγή του και στον άλλο με τον Παντελή Νικηφόρο. Ο κάθε ένας ζει μέσα στο δικό του ηχητικό σύμπαν, και αν με τα δύο προηγούμενα singles είχαμε μπει μέσα στο ηχητικό σύμπαν του πρώτου δίσκου, με τον Superman μπαίνουμε στον δεύτερο. Και όλα θα γίνουν ένα προς το τέλος αυτής της χρονιάς.

O Superman είναι ένα τραγούδι που από τη μία για πρώτη φορά ο Θοδωρής Μαυρογιώργης βάζει την μουσική και από την άλλη μία νέα στιχουργός με ένα μέχρι τώρα δισκογραφημένο τραγούδι βάζει τους στίχους και την ιστορία και την απώλεια. Η Ειρήνη Τσαγκαράκη πιάνει ένα θέμα από αυτά που δε θέλουμε να κάνουμε ότι υπάρχουν, πιάνει ένα φόβο από αυτούς που βάζουμε στην άκρη και τον κοιτάει στα μάτια. Και ο Θοδωρής Μαυρογιώργης τον κάνει τραγούδι με την δική του μελωδία και την δική του ευαισθησία και την δική του φωνή. Και αυτό δεν είναι τόσο εύκολο, γιατί στους φόβους δεν βάζεις εύκολα φωνή.

Στο τέλος είμαστε πάντα όλοι παιδιά. Και οι γονείς, οι φίλοι, οι ήρωες της ζωής μας είναι ο Superman. Κι εμείς οι μικροί Ζορό.

Έπαιξαν οι μουσικοί Χάρης Παρασκευάς στα τύμπανα, Διονύσης Μόρφης στην κιθάρα, Κώστας Κωστίδης στα πλήκτρα και Παντελής Νικηφόρος στο μπάσο.

Η ενορχήστρωση έγινε από τον Διονύση Μόρφη, η μίξη από τον Παντελή Νικηφόρο και το mastering από τον Νίκο Λάβδα στο Kiwi Studio. Την παραγωγή υπογράφουν από κοινού οι Παντελής Νικηφόρος και Θοδωρής Μαυρογιώργης.

Η σκηνοθεσία του video clip είναι του Βασίλη Λιάκου με διευθυντή φωτογραφίας τον Ιάσονα Αρβανιτάκη. Ενδυματολόγος η Βάνα Γιαννούλα και μακιγιάζ η Μελίνα Γλαντζή. Έπαιξαν οι Anouk Arra, Λίνα Τζιάτα, Γιώργος Μαρτίνος, Μαριέττα Σπηλιοπούλου, Σταμάτης Λεόντιος, Κατερίνα Κουτσονίκου, Λυδία Σιδέρη, Χρήστος Θωμαϊδης, Κώστας Λουκόπουλος, Idra Kayne, Γιάννης Χόρτης, Αννίτα Βακάλη και Χριστίνα Χατζηζαχαρίου


Πηγή

Σχετικά

Back to top