Συγκλονίζουν οι Νίκη Μπακογιάννη & Μάνια Μπικώφ για τις σεξουαλικές παρενοχλήσεις

at 2:00 μμ
419
Συγκλονίζουν οι Νίκη Μπακογιάννη & Μάνια Μπικώφ για τις σεξουαλικές παρενοχλήσεις

Η Νίκη Μπακογιάννη και η Μάνια Μπικώφ βρέθηκαν στο πλατό του ALPHA και μοιράστηκαν με το κοινό τα όσα έζησαν στο παρελθόν, ενώ εξήγησαν τους λόγους που βγήκαν δημόσια να στηρίξουν τη Σοφία Μπεκατώρου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

«Διαβάζοντας και ακούγοντας όλα αυτά που είπε η Σοφία, την οποία τη σέβομαι σαν άτομο και σαν συναθλήτρια. Έχουμε πάει μαζί σε δύο Ολυμπιακούς αγώνες μαζί. Έχουμε ανταλλάξει απόψεις, γνωρίζω τις περιπέτειες που έχει περάσει, τα τελευταία γεγονότα στη ζωή της που έχασε την αδερφή της. Νομίζω ότι ένιωσε τη δεδομένη χρονική στιγμή δυνατή να μιλήσει γι’ αυτό το γεγονός. Διαβάζοντας είδα ότι τα μοναδικά άτομα που τη στήριζαν ήταν δύο αθλήτριες, δεν είδα άλλη ανάρτηση από κάποιον άλλο. Με πήρε τηλέφωνο μια δημοσιογράφος και μου ζήτησε να κάνω μια δήλωση, και με ρώτησε εάν μου έχει συμβεί κάτι ανάλογο και τότε της είπα ναι. Είχε συμβεί πριν από κάποια χρόνια ένας παράγοντας του αθλητισμού, με τον οποίο είχαμε βρεθεί σε μια εκδήλωση και μου είπε ότι θα ήθελε να με δει από κοντά και να τα πούμε. Τον γνώριζα από μικρή ηλικία. Του είπα ότι μπορώ να πάω. Με πήρε τηλέφωνο και με ρώτησε που θέλω να βρεθούμε. Πηγαίνοντας στην καφετέρια, είδα ότι δεν είχε κόσμο και έτσι όπως κάθισα, ξαφνικά ένιωσα το χέρι μου πάνω στο πόδι του κι εκείνη την ώρα λέω ένα καμπανάκι άρχισε να χτυπάει στο κεφάλι μου. Λέω κάτι άλλο συμβαίνει εδώ. Ήμουν 21 χρονών, εκείνος ήταν πολύ πιο μεγάλος από εμένα. Είχαμε μια διαφορά 30 χρόνων, τον έβλεπα σαν πατέρα μου. Εκείνη τη στιγμή ένιωσα σοκ και το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα είναι να σηκωθώ να φύγω» δήλωσε η Νίκη Μπακογιάννη.

 

Από την άλλη, η Μάνια Μπικώφ είπε με τη σειρά της: «Διάβασα κι εγώ την περιγραφή και όλα όσα είχε πει η Σοφία και πραγματικά πέρασαν κάποιες ώρες για να συνειδητοποιήσω το μέγεθος του τι είχε υποστεί η ίδια. Παρακολούθησα μέσα στα σόσιαλ ότι δεν υπήρχε μια ανάλογη αντίδραση. Εγώ περίμενα ότι πραγματικά τουλάχιστον οι αθλητές να βγουν και να συμπαρασταθούν. Το θεώρησα χρέος μου, όχι μόνο στη Σοφία σαν αθλήτρια, σαν γυναίκα, σαν μητέρα, σαν μία προσωπικότητα που έχει βιώσει κάτι ανεπίτρεπτο που έχει επηρεάσει όλο το μέσα της για πάντα. Θεώρησα λοιπόν χρέος μου να γράψω κι εγώ μια παρόμοια εμπειρία, όχι αντίστοιχου βεληνεκούς ίσως, αλλά τότε δεν είχε για εμάς όνομα, τώρα έχει και ήταν ναι, μια σεξουαλική παρενόχληση».

 

Πηγή

Σχετικά

Back to top