Κονσέρτο στη στέγη

at 6:53 μμ
458

Η βιολοντσελίτσα Καμίλ Τομά παίζει στη στέγη του Γαλλικού Ινστιτούτου στο Παρίσι για να «ταϊσει την ψυχή» και «να μεταφέρει την ομορφιά» στους κατοίκους της πόλης κατά τη διάρκεια του δεύτερου εθνικού lockdown. Έπαιξε το “Kaddish” του Ravel με ένα Stradivarius που χρονολογείται από το 1730, ένα έργο που ηχογράφησε επίσης για το νέο της άλμπουμ.

Η 32χρονη μουσικός πιστεύει βαθιά ότι η ομορφιά της μουσικής θα σώσει τον κόσμο.

«Σήμερα, είναι μια βασική τροφή, στην πραγματικότητα είναι η τροφή της ψυχής. Είναι κάτι παραπάνω από διασκέδαση, όπως θα μπορούσατε να παρακολουθήσετε μια σειρά στο Netflix, είναι σημαντικό να διασκεδάσετε, αλλά η τροφή για την ψυχή που προέρχεται από το άκουσμα ενός μουσικού που παίζει, από την ίδια την ομορφιά αυτό μας κάνει να συνεχίζουμε, στην πραγματικότητα, στις πιο δύσκολες στιγμές» λέει η Τομά.

Το κεντρικό έργο του νέου της άλμπουμ. Το “Voice of Hope”, είναι ένα κοντσέρτο για βιολοντσέλο από τον Τούρκο συνθέτη Φαζέλ Σάι μια έκκληση προς τον κόσμο να τερματίσει τη βία μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις του 2015 και του 2016 στο Παρίσι και την Κωνσταντινούπολη.

Η γέννηση αυτού του άλμπουμ λοιπόν έχει να κάνει με το κοντσέρτο “Never Give Up”, το οποίο στην πραγματικότητα αντιπροσωπεύει την πίστη στον άνθρωπο και την ιδέα ότι παρά τις φρικαλεότητες του κόσμου και παρά τις δυσκολίες δεν πρέπει ποτέ να χάσουμε την ελπίδα

Το νέο άλμπουμ της Καμίλ Τομά «Voice of Hope», μια συνεργασία με τη Φιλαρμονική των Βρυξελλών και τον Γάλλο μαέστρο Στεφάν Ντενέβ και τον Τούρκο συνθέτη Φαζέλ Σάι κυκλοφορεί.

Πηγή

Σχετικά

Back to top