Το μουσικό φεστιβάλ VISA FOR MUSIC

at 6:20 μμ
574

Η πανδημία του COVID-19 έχει αποκλείσει τους μουσικούς από την Αφρική και τη Μέση Ανατολή. Το Φεστιβάλ VISA FOR MUSIC που λαμβάνει χώρα στο Μαρόκο είναι από τα σημαντικότερα που προβάλλουν μουσικούς από χώρες της Αφρικής και της Μέσης Ανατολής σε Ευρωπαίους παραγωγούς και καλλιτεχνικούς διευθυντές δισκογραφικών εταιρειών. Φέτος θα γίνει εξ’ ολοκλήρου μέσω διαδικτύου.

«Καλέσαμε τους μουσικούς που επελέγησαν από την κριτική επιτροπή. Δυστυχώς δεν μπορούσαμε να καλέσουμε καλλιτέχνες που βρίσκονται εκτός της χώρας γιατί τα περισσότερα σύνορα είναι κλειστά. Για αυτό και επικεντρωθήκαμε σε Μαροκινούς καλλιτέχνες και ξένους μουσικούς που βρίσκονται στο Μαρόκο. Τους φιλοξενήσαμε και γυρίσαμε βίντεο τα οποία θα παρουσιαστούν κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ» δήλωσε ο διευθυντής του φεστιβάλ.

Η αφρικανική ήπειρος και η Μέση Ανατολή έχουν πληθώρα ταλαντούχων μουσικών και συγκροτημάτων. Φέτος σχεδόν όλα τα φεστιβάλ ακυρώθηκαν.

«Συμμετέχουν σε πολλά φεστιβάλ στην Ευρώπη, κυρίως το καλοκαίρι και τώρα φοβάμαι ότι δυστυχώς πολλοί από τους καλλιτέχνες θα μπουν στο διεθνές μικροσκόπιο σε εισαγωγικά. Είναι σίγουρο ότι η κρίση θα αφήσει πίσω της πολλά θύματα και σίγουρα πολλές καλλιτεχνικές παραγωγές θα εξαφανιστούν, αυτό είναι σίγουρο» δήλωσε ο διευθυντής του VISA FOR MUSIC, συμπληρώνοντας: «Ελπίζω πάντως το 2021 ο COVID-19 να είναι μια κακή ανάμνηση και οι διοργανωτές του φεστιβάλ να μπορέσουν να καλέσουν ξανά μουσικούς από την Αφρική και τη Μέση Ανατολή γιατί οι μουσικοί και οι οικογένειές τους εξαρτώνται πολύ από τις διεθνείς περιοδείες».

Το μουσικό φεστιβάλ VISA FOR MUSIC, αλλά και όλες οι επιχειρηματικές δραστηριότητες στο Μαρόκο γίνονται πλέον μόνο μέσω facebook, instagram και zoom μέχρι και τις 21 Νοεμβρίου.

Πηγή

Σχετικά

Back to top