Ο ΘΟΚ, η κυβέρνηση και η αντιπολίτευση, αποχαιρετούν τον ηθοποιό Παντελή Άντωνα

at 4:45 μμ
414
Ο ΘΟΚ, η κυβέρνηση και η αντιπολίτευση, αποχαιρετούν τον ηθοποιό Παντελή Άντωνα

Θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο της Κύπρου σκόρπισε ο ξαφνικός θάνατος του γνωστού ηθοποιού, Παντελή Άντωνα.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity Nesws Cyprus

Το προφίλ του αγαπημένου ηθοποιού έχει γεμίσει με μηνύματα, τόσο από συγγενείς και φίλους, όσο και από συναδέλφους του. Μάλιστα κάνουν λόγο για ένα σπουδαίο άνθρωπο, πραγματικό φίλο και εξαιρετικό ηθοποιό. 

Ο Παντελής Άντωνας συμμετείχε σε αρκετές κυπριακές παραγωγές, όπως «Μανώλης και Κατίνα», «Όταν Μεγαλώσω», «Γυμνοί Άγγελοι», ενώ ο ρόλος του ως «Κόκος» στη σειρά «Βουράτε Γειτόνοι» έγραψε ιστορία.

Εξάλλου, συμμετείχε σε αρκετές παραγωγές του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου, είτε ως μέρος του θιάσου, είτε ως βοηθός σκηνοθέτης.

Ο ηθοποιός τα τελευταία χρόνια αποτελούσε μέλος της κριτικής επιτροπής του Παγκύπριου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου που διοργανώνει κάθε χρόνο ο ΘΟΚ.

H γραπτή ανακοίνωση του ΘΟΚ

Με βαθιά θλίψη πληροφορηθήκαμε το θάνατο του ηθοποιού και σκηνοθέτη Παντελή Άντωνα.

Σύσσωμος ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου, η Πρόεδρος και τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής, το Διοικητικό και Τεχνικό προσωπικό εκφράζουν την οδύνη τους για το χαμό του, ενός αγαπημένου ηθοποιού και χαρισματικού ανθρώπου που δούλεψε με συνέπεια και ήθος στο θέατρο, στον κινηματογράφο και στην τηλεόραση.

Με τον ΘΟΚ συνεργάστηκε, μεταξύ άλλων, στις παραγωγές: «Η κραυγή του Αγαμέμνωνα» (1987), «Βόυτσεκ» (1987), «Λυσιστράτη» (1997), «Ο Εβραίος της Μάλτας» (1998), «Βαβυλωνία» (1999), «Ο καπετάν Γιακουμής» (2000), «Αχαρνείς» (2000), «Το υπόμνημα» (2001), «Του κάτω κόσμου τα καμώματα» (2001), «Ο λαίμαργος Βασιλιάς» (2002), «Φοίνισσες» (2002), «Η νεράιδα του φεγγαριού» (2003), «Επιτρέποντες» (2003), «Μυρμιδόνες, Νηρηίδες, Φρύγες» (2004), «Μέσα στο νερό δασκάλα» (2006), «Οσπολλάτε αρκοντύναμεν» (2006).

Υπήρξε μέλος της καλλιτεχνικής επιτροπής του Παγκύπριου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου τα τελευταία χρόνια.

Ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

H γραπτή ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού

Οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας εκφράζουν τη θλίψη τους για το θάνατο του ηθοποιού Παντελή Άντωνα ο οποίος αφιέρωσε τη ζωή του στο θέατρο. Συμμετείχε σε δεκάδες θεατρικές παραστάσεις και τηλεοπτικές παραγωγές καθώς και σε παραγωγές του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου. Τα τελευταία χρόνια αποτελούσε και μέλος της Κριτικής Επιτροπής του Παγκύπριου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου. Οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες εκφράζουν τα ειλικρινή συλλυπητήριά τους στους οικείους του και σε όλη την οικογένεια του Θεάτρου.

 

H γραπτή ανακοίνωση του ΑΚΕΛ

«Το ΑΚΕΛ εκφράζει τη θλίψη του για τον θάνατο του ηθοποιού Παντελή Άντωνα, ο οποίος αφιέρωσε τη ζωή του στην αγαπημένη του τέχνη, το Θέατρο συμμετέχοντας σε δεκάδες παραστάσεις στο θεατρικό σανίδι, στην τηλεόραση, αλλά και ως μέλος κριτικών επιτροπών θεάτρου.

Πλούσιο ταλέντο, σεμνότητα, ανθρωπιά , μεταδοτικότητα στους νέους ηθοποιούς, ήταν μερικά από τα βασικά στοιχεία που χαρακτήρισαν την σημαντική πορεία του Παντελή Άντωνα. Παράλληλα, αθόρυβη, αλλά πολύ σημαντική ήταν και η συμμετοχή τους στους αγώνες για την επανένωση της Κύπρου.

Το ΑΚΕΛ εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήρια του στους οικείους του Παντελή Αντωνα και σε όλη την οικογένεια του Θεάτρου».

Πηγή

Σχετικά

Back to top