Βρεττός Βρεττάκος: «Δεν μπορώ να διαχειριστώ την απώλεια του πατέρα μου»

at 5:06 μμ
408
Βρεττός Βρεττάκος: «Δεν μπορώ να διαχειριστώ την απώλεια του πατέρα μου»

Συγκινεί ο Βρεττός Βρεττάκος για την πιο δύσκολη στιγμή της ζωής του

Είναι ένας από τους γνωστούς Έλληνες σχεδιαστές που κάνουν διεθνή καριέρα. Ο Βρεττός Βρεττάκος μιλάει στην ΟΝ time και την Σάσα Σταμάτη για τη διεθνή καριέρα, την κρίση στην υψηλή ραπτική λογω Covid, αλλά και την απώλεια του πατέρα του, που ακόμα δεν μπορεί να ξεπεράσει.

Είσαι ένας Έλληνας σχεδιαστής που κάνει διεθνή καριέρα. Πιστεύεις ότι η haute couture περνάει κρίση;

Σαφέστατα τα haute couture είναι ένα είδος πολυτελείας το όποιο βιώνει δύσκολες στιγμές. Παρόλα αυτά έχει αποδειχτεί και ιστορικά ότι σε εποχές κρίσης, οικονομικής, κοινωνικής, η μόδα της υψηλής ραπτικής είχε ένα κοινό το οποίο τη στήριξε διακριτικά.

Φέτος δεν θα γίνουν ρεβεγιόν, κάτι αρνητικό για τον κλάδο σας. Ανησυχείς;

Πιστεύω ότι δεν θα γίνουν τα μεγάλα καλέσματα τα υπερ-glamorous πάρτι ή συνευρέσεις με πολλά άτομα, παρόλα αυτά υπάρχει ένα κοινό που είτε με δύο είτε με 102 άτομα θα επιλέξει να φορέσει ένα κομμάτι υψηλής ραπτικής.

Εκτός από σχεδιαστής, έχεις και μια οικογένεια. Είναι δύσκολα τα πράγματα οικονομικά;

Όταν έχεις κάνει σωστή διαχείριση στη ζωή σου, νομίζω ότι με αξιοπρέπεια μπορείς τις δύσκολες στιγμές να τρως από τα έτοιμα. Άλλωστε, έχω στη ζωή μου αρκετά ξεκάθαρο ότι εγώ είμαι ο σχεδιαστής και όχι ο πελάτης μου.

Ήταν δύσκολο να φτάσεις ως εδώ, σου έκαναν πόλεμο;

Όταν ξεκινάς την καριέρα σου με όνειρα και προσδοκίες ποτέ δεν ξέρεις πού θα φτάσεις. Σίγουρα στοχεύεις πολύ ψηλά, αλλά η ουσιαστική προσπάθεια και η απίστευτη δουλειά που έχω ρίξει με οχύρωσαν πάρα πολύ και μου έδωσαν μια αυτοπεποίθηση πως ό,τι και να γίνει στα εύκολα και στα δύσκολα, και πίστεψέ με οι δυσκολίες είναι περισσότερες απ’ όσο φαίνονται, μου έδωσαν τη δύναμη.

Έχεις ντύσει πολλές διεθνούς φήμης σταρ, ανάμεσα σε αυτές Μπιγιονσέ, Λόπεζ, Σακίρα, Τέιλορ Σουίφτ και πολλές ακόμα. Ποια ξεχωρίζεις;

Αυτές είναι αυτό που λέμε οι απόλυτες σταρ. Η καθεμία ξεχωριστή και δεν έχει να αποδείξει τίποτα πέραν της επωνυμίας της, του ταλέντου της και της διαχρονικότητάς τους. Είναι γυναίκες leaders. Είναι στρατιώτες και καθόλου ψωνισμένες. Έχω άψογη συνεργασία.

Ποια ήταν η πιο δύσκολη στιγμή στη ζωή σου;

Η πιο δύσκολη στιγμή της ζωής μου ήταν η απώλεια του πατέρα μου. Είναι κάτι το οποίο ακόμα και τώρα δεν μπορώ να το διαχειριστώ. Είναι κάτι το οποίο πονάει πολύ και είναι απίστευτα βαθύ.
Πηγή

Σχετικά

Back to top