Κορωνοϊός: Εισαγγελική έρευνα για τους αρνητές και τις δηλώσεις Πετράκου

at 5:00 μμ
403
Κορωνοϊός: Εισαγγελική έρευνα για τους αρνητές και τις δηλώσεις Πετράκου

Νέα εισαγγελική έρευνα με στόχο να αναζητηθούν ποινικές ευθύνες για όσους διακινούν fake news για τον κορωνοϊό, ξεκίνησε η εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας.

Στόχος είναι να αναζητηθούν ποινικές ευθύνες μετά από δημοσιεύματα εφημερίδων, video και τις αναρτήσεις στα social media που αμφισβητούν την επικινδυνότητα της πανδημίας, την αποτελεσματικότητα των test ανίχνευσης του ιού αλλά και της αποτελεσματικότητας των εμβολίων, θέτοντας σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία.

Συγκεκριμένα, στο «μικροσκόπιο» της προκαταρκτικής έρευνας που ξεκινά με εντολή της προϊσταμένης της εισαγγελίας, μπαίνουν μεταξύ άλλων τα δημοσιεύματα των εφημερίδων «Μακελειό» (10/11/2020 και 11/11/2020) και «Ελεύθερης Ώρας» (19/11/2020) αλλά και το video με τις θέσεις του Γρηγόρη Πετράκου αναφορικά με την πανδημία.

Σκοπός της έρευνας, η οποία στοχεύει να περιορίσει τον καταιγισμό των «fake news» που διακινούνται και προκαλούν σύγχυση στο κοινό, είναι να διερευνηθεί εάν έχουν τελεστεί αξιόποινες πράξεις από όσους διακινούν τέτοιες «πληροφορίες», όπως διασπορά ψευδών ειδήσεων άπαξ και κατ´ εξακολούθηση καθώς και διέγερση σε ανυπακοή.
 

Πηγή

Σχετικά

Back to top