Το μέλλον των Εβδομάδων Μόδας

at 19 Οκτωβρίου, 2020
613

Λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, η συνήθως λαμπερή εβδομάδα μόδας του Λονδίνου έχει χάσει την αίγλη της και διεξάγεται μέσω διαδικτύου.

Μια ευκαιρία τόσο για δημιουργούς όσο και για τη βιομηχανία να εξετάσουν τα πράγματα από την αρχή και να ανακαλύπτουν εκ νέου τους εαυτούς τους.

Για τα εγκαίνια, η μάρκα πολυτελείας Burberry έβαλε τα μοντέλα της να περπατήσουν στο δάσος σε ζωντανή διαδικτυακή σύνδεση χωρίς πασαρέλα ή φυσικό κοινό.

«Έχω παρακολουθήσει συναυλίες αυτοπροσώπως και μετά έχω παρακολουθήσει επίσης το βίντεο της παράστασης. Και η εμπειρία δεν είναι η ίδια. Ξέρετε, το να μπορείς να δεις τα ρούχα από κοντά, μερικές φορές ακόμα και να ακούς τα υφάσματα ή στα στολίδια όπως σε ένα σόου Paco Rabanne, όπου πάντα μπορείς να ακούς τον ήχο αυτής αυτής της αλυσίδας στην πασαρέλα. Εννοώ, υπάρχουν στοιχεία της φυσικής παράστασης που η τεχνολογία δεν έχει ακόμη βρει έναν τρόπο να αντιγράψει πραγματικά», τονίζει ο Ιμράν Αμέντ, αρχισυντάκτης του The Business of Fashion.

Πολλοί λένε ότι η πανδημία ανάγκασε μια απότομη επανεξέταση για το πώς λειτουργεί ο τομέας αυτός. Ένα μεγάλο μέρος αυτού περιλαμβάνει τον τρόπο οργάνωσης του παραδοσιακού ημερολογίου των εξαμηνιαίων εβδομάδων μόδας – που οργανώνεται σε πόλεις όπως η Νέα Υόρκη, το Λονδίνο, το Μιλάνο και το Παρίσι – και πώς να αξιοποιούνται οι νέες τεχνολογίες.

Ένα από τα αποτελέσματα αυτής της κατάστασης θα είναι ότι η βιομηχανία θα αναγκαστεί να κοιτάξει την Εβδομάδα Μόδας, όπως αυτή τη στιγμή υπάρχει και να σκεφτεί διαφορετικούς τρόπους. Και έτσι δεν νομίζω ότι θα απαλλαγούμε εντελώς από τις εβδομάδες μόδας αλλά ταυτόχρονα, νομίζω ότι θα υπάρχουν νέοι τρόποι για να δείξουμε ρούχα που δεν έχουμε ξαναδεί.

Οι σχεδιαστές συχνά βάζουν πολλά προσωπικά στοιχεία στη δημιουργία των συλλογών τους με εικόνες όπως η Ισπανίδα Sonia Carrasco. Σε κάθε περίπτωση, η κρίση της πανδημίας κατέστησε δυνατή την εμφάνιση νέων τρόπων παρουσίασης των συλλογών.

Πηγή

Σχετικά

Back to top