Γιώργος Ηλιόπουλος: “Είναι αβάσταχτο να μην σε αναγνωρίζει ο ίδιος ο πατέρας σου”

at 19 Οκτωβρίου, 2020
488
Γιώργος Ηλιόπουλος

“Το έχω αφήσει κάπου πίσω μου. Δεν έχω έρθει αντιμέτωπος με τον χαμό του πατέρα μου, ούτε με αυτό που συνέβη” ανέφερε ο Γιώργος Ηλιόπουλους.

Στο 7 Μέρες TV και στον Γιάννη Βίτσα παραχώρησε συνέντευξη ο Γιώργος Ηλιόπουλος τον οποίο απολαμβάνουμε μέσα από τον ρόλο του Προκόπη στις Άγριες Μέλισσες. Ο ηθοποιός μάλιστα μίλησε για τις δυσκολίες που πέρασε με τον πατέρα του αφού είχε νοσήσει από Αλτσχάιμερ κι έπειτα έφυγε από την ζωή.

Έρχομαι στη ζωή σου. Στις 21 Σεπτέμβρη ήταν η παγκόσμια ημέρα της νόσου Αλτσχάιμερ. Ο πατέρας σου ήρθε αντιμέτωπος με αυτή την ύπουλη ασθένεια εξαιτίας της οποίας «έφυγε» από τη ζωή. Σε άλλαξαν όσα βίωσες μαζί του;

Το έχω αφήσει κάπου πίσω μου. Δεν έχω έρθει αντιμέτωπος με τον χαμό του πατέρα μου, ούτε με αυτό που συνέβη. Δε με άλλαξε απλά με διέλυσε. Είναι μία ύπουλη νόσος. Είναι αβάσταχτο να μην σε αναγνωρίζει ο ίδιος ο πατέρας σου. Να έχεις απέναντι σου ένα σώμα κενό. Οι άνθρωποι είμαστε η συνείδησή μας. Όταν η συνείδηση χαθεί, αλλάζει και το πρόσωπο μας. Είναι η μάστιγα της εποχής. Δεν χτυπά μόνο ηλικιωμένους. Ο μπαμπάς μου ήταν νέος.  Επίσης είναι βασανιστικό για το περιβάλλον για το περιβάλλον του ανθρώπου που νοσεί.

Αντιμετωπίζεις πια με άλλο τρόπο τη ζωή σου;

Θα ήθελα αλλά δεν είμαι τόσο ώριμος. Σαφώς αντιλήφθηκα πώς η ζωή είναι μία και οφείλω να ζω την κάθε στιγμή ολοκληρωτικά. Αξιολόγησα αλλιώς τα πράγματα.




Πηγή

Σχετικά

Back to top