Τέξας: Χάος σε μουσικό φεστιβάλ ‑ Τουλάχιστον 8 νεκροί και δεκάδες τραυματίες (video)

at 12:00 πμ
26
Τέξας: Χάος σε μουσικό φεστιβάλ ‑ Τουλάχιστον 8 νεκροί και δεκάδες τραυματίες

Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν στο μουσικό φεστιβάλ Astroworld στο Χιούστον του Τέξας, σύμφωνα με τον αρχηγό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Σάμιουλ Πένια.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, πολλοί άνθρωποι ποδοπατήθηκαν μέχρι θανάτου όταν εκατοντάδες άρχισαν να τρέχουν εισβάλλοντας στην είσοδο του σταδίου χωρίς ελέγχους και γκρεμίζοντας τα κιγκλιδώματα ασφαλείας.

Σύμφωνα με το ABC, ωστόσο, που επικαλείται τις δηλώσεις του Πένια, το χειρότερο περιστατικό ξεκίνησε όταν το πλήθος των περίπου 50.000 ατόμων άρχισε να κινείται μαζικά μπροστά στη σκηνή.

«Το πλήθος άρχισε να συμπιέζεται προς τα μπροστά της σκηνής και οι άνθρωποι άρχισαν να πανικοβάλλονται» δήλωσε ο ίδιος.

Οι εικόνες που κυκλοφόρησαν στα social media καταγράφουν σκηνές χάους ενώ η μουσική εξακολουθεί να ακούγεται.

Βίντεο από το σημείο καταγράφουν τις σκηνές πανικού μεταξύ των ανθρώπων, αλλά και τις αγωνιώδεις προσπάθειες των υγειονομικών να σώσουν με CPR ανθρώπους που κείτονται αναίσθητοι. Σύμφωνα με τον Πένια, κάποιοι κατέληξαν από καρδιακή προσβολή.

Περίπου 50.000 άνθρωποι βρέθηκαν στην εκδήλωση στο NRG Park, την οποία διοργανώνει Τράβις Σκοτ και ξεκίνησε την Παρασκευή. Το φεστιβάλ διοργανώνεται για τρίτη χρονιά.

Πηγή

Σχετικά

Πότε θα ακούμε μουσική στα μπαρ

Πότε θα ακούμε μουσική στα μπαρ

17 Μαΐου, 2021
Στα επόμενα βήματα για τη χαλάρωση των μέτρων αποτροπής διάδοσης του κορονοϊού εστιάζεται η κυβέρνηση. Στις τάξεις της, όπως και…
Back to top